Waar moet een goede website aan voldoen? (5 tips)

Waar moet een goede website aan voldoen? Hoe krijg ik potentiële klanten op mijn website? Scoort mijn website hoog op Google? Op deze en meer vragen geef ik jou antwoord in dit artikel.

1. Levert mijn site nieuwe klanten op?

Een website is een online visitekaartje. Het is voor je (potentiële) klanten vaak de eerste indruk van je bedrijf. Ze krijgen een inzicht in je manier van werken en je producten/diensten. Het is natuurlijk wel belangrijk je site kenbaar te maken. Daarom is het ook belangrijk je site op zoveel mogelijk plekken terug te laten komen, denk bijvoorbeeld aan visitekaartjes, in een handtekening van een e-mail en op social media. De website zal ook sneller door klanten bezocht worden wanneer deze hoog in Google staat. Hier vertel ik later meer over. Wanneer klanten eenmaal op je site zijn is het belangrijk dat ze binnen no-time de juiste informatie vinden. Een snel en eenvoudig menu en call-to-action knoppen zijn hierin erg belangrijk.

2. Gebruik ik een geschikt webdesign programma?

Als ondernemer wil je niet vastzitten aan de diensten van een webdesigner. Het komt regelmatig voor dat webdesigners een “eigenwordpress oftewel gesloten” webdesign programma gebruiken, hierdoor ben en blijf je verbonden aan de service van de webdesigner. Met een open CMS programma, zoals WordPress is het zowel voor jou als voor de webdesigner mogelijk, tegelijk aanpassingen te doen op de site. Het is dus belangrijk een webdesigner te kiezen die gebruik maakt van een open CMS programma.

3. Is mijn website geschikt voor weergave op smartphones en tablets?

Je klanten zijn mobiel, uw website ook? We leven in een “Ik wil het NU” wereld en mobiele marketing sluit daar het beste op aan. Als je weggaat neem je de drie belangrijkste dingen mee sleutels, portefeuille en mobiele telefoon. Een site word vaker bekeken via een mobiele telefoon dan via een computer. Mensen willen niet eindeloos inzoomen en scrollen om de informatie van een website te lezen. Op een mobiele website is de inhoud aangepast aan de grootte van het scherm waar het op getoond wordt.

4. Scoort mijn website hoog in de zoekmachines?

Een website kun je vergelijken met een winkel in een winkel straat. Wanneer de winkel buiten het centrum staat waar weinig mensen langs komen dan zullen niet veel mensen de winkel vinden. Dit is hetzelfde met je website: wanneer de zoekmachines je website niet vinden, zullen er ook geen bezoekers komen. Je wilt natuurlijk dat er veel mensen langs je winkel komen en dat er ook mensen naar binnen komen. Dit is voor uw website niet anders. hoe beter die bij de zoekmachines staat, hoe dichter je in het centrum bent en hoe meer bezoekers en potentiële klanten je krijgt. Hierover heb ik onlangs nog een artikel geschreven.

5. Is de inhoud van mijn site up-to-date?

Je bezoeker scant je website razendsnel, wanneer je inhoud niet volledig of actueel is gaat hij naar je concurrent. Een gemiste kans op meer omzet.artikel in wordpress
Een site waarvan de inhoud niet actueel is, wordt door Google als minder belangrijk bevonden, waardoor de ranking in Google zal dalen. Het is dus belangrijk regelmatig nieuwe teksten op je website te zetten. Dit kan erg simpel door bijvoorbeeld gebruik te maken van een blog. Heb je zelf geen tijd om regelmatig de teksten te verversen? Er zijn bedrijven die tegen een betaalbare prijs deze dienst verlenen.

BONUS punt. Website strategie?

Als je de eerste vijf punten goed hebt dan word de strategie van je website  belangrijker. Met de website strategie bepaal je wat, waarom en voor wie je website er is en ga je na bepaling van de juiste wie kijken hoe je die naar de website kunt lokken (traffic), hoe je ze kunt verleiden (marketing funnel) en hoe je website bezoeker tot klant maakt (conversie).

(Dit is een update bericht van 7 april 2014)

Laat je door ons helpen!

Ontvang een gratis website audit en laten we bespreken welke optie het beste werkt voor jou bedrijf. 

Scroll naar top
Whatsapp chat openen
Whatsapp je vraag?
Hallo 👋
Waarmee kunnen we je helpen?