Het schuine, maar niet hellende, vlak

De wereld gaat aan saaiheid ten onder, om maar eens beroemd schrijver te parafraseren*.Daarmee is niet gezegd dat jouw wereld daar ook bijhoort. Jouw internetwereld, jouw world wide web… Anno 2015 kan er in webdesign veel meer dan een aantal jaar geleden, en dan hoeven we niet eens zo heel ver terug te gaan. Tot voor kort zag een goede website er netjes geordend uit, recht toe, recht aan, geen verwarring creëren, maar het navigeren juist zo eenvoudig mogelijk maken. Je wilde immers je bezoekers zo lang mogelijk op je website hebben. Want langdurige snuffelende bezoekers worden misschien wel afnemers. Zijn in elk geval potentiële afnemers.

Speelser

Tekst 2.0Nu mag het anders. Dat wil zeggen, geen chaos op je website, nee, die
orde moet er nog steeds zijn. Maar het mag er wat speelser en niet meer
zo “hoekig” uitzien. Schuine vlakken zijn nu ‘in’, waarmee je de bezoeker
uitdaagt eens wat verder te kijken, hem prikkelt, hem laat blijven…
Zolang je schuine vlak maar geen hellend vlak wordt! We zagen al veel ronde vlakken en cirkels in websiteontwerpen, en nu komen dus ook de schuine lijn en het schuine vlak in zwang. Je zag ze op posters in bijvoorbeeld bushokjes, grote voorbeeld hierbij is Vodafone. Jong en dynamisch, dat wil het bedrijf uitstralen, en met die schuine lijn lukt dat nog aardig ook.

Functie

Nu is er we verschil tussen schuin en schuin. Er gewoon een schuin vlak tegenaan knallen is natuurlijk niet de bedoeling, het verfrissende schuine moet wel een functie hebben. Net zoals bloot in films vroeger een functie moest hebben (in het verhaal, dan). Een geweldig voorbeeld hoe je met schuine vlakken kunt spelen is de website van Airnauts (www.airnauts.com) Hier bewéégt het schuine vlak ook nog eens met je mee, en ook de mini schuine vlakjes doen heel leuk en speels aan. Maar vergis je niet! Elk driehoekje heeft daar wel een functie, en samen vormen al die driehoekjes een geweldig team dat de verfrissende kijk op webdesign van het bedrijf uitdraagt. Kijk, dan ben je leuk met schuine vlakken en lijnen bezig. Je design oogt helemaal van “nu”, de functionaliteit van je website blijft intact en het navigeren wordt een grote ontdekkingsreis, waarmee je niet snel ophoudt.
Zeker weten dat je bezoekers langer blijven en ook wel weer eens terugkomen!

Uitdaging
Foto voor tekst

Nu is het bouwen van een website geen sinecure, dus als je er zelf een met veel pijn en moeite in elkaar hebt gedraaid, hoef je nu niet te zuchten: oh nee, hè… Twentewebdesigners vindt iets nieuws juist erg leuk en een echte uitdaging. Wij willen graag de nieuwe trend voor onze rekening nemen en er voor zorgen dat die schuine vlakken enlijnen er niet alleen gaaf uitzien, maar ook nog eens de hele website optillen, als het ware. Waarbij het gemak van het navigeren op de site natuurlijk voorop blijft staan. Wie wel eens wat meer wil weten over de mogelijkheden van schuine lijnen en vlakken, al dan niet bewegend, neemt gewoon even contact
met ons op. Wij adviseren je graag, zodat je in elk geval op de hoogte bent van de mogelijkheden op jouw site!

*Max Dendermonde: ”De wereld gaat aan vlijt ten onder”

Laat je door ons helpen!

Ontvang een gratis website audit en laten we bespreken welke optie het beste werkt voor jou bedrijf. 

Scroll naar top
Whatsapp chat openen
Whatsapp je vraag?
Hallo 👋
Waarmee kunnen we je helpen?