Schrijf teksten van goede kwaliteit

Een website levert de bezoekers informatie op. Of die nu nuttig, leuk, of grappig is, je bezoekers komen op je site omdat ze iets zoeken. Iets wat jij ze kunt bieden. Daarom zorg je dat de inhoud van je site er aantrekkelijk, informatief en actueel uitziet. Ook is het niet onbelangrijk dat je teksten van goede kwaliteit zijn.  Zo blijven bezoekers komen, en herhaalde bezoeken kunnen leiden tot aanvragen of aankopen.
Goede inhoud valt meteen op, zowel bij de gebruikers van je site als bij de zoekmachines. Maar denk er aan, je schrijft de inhoud van je website niet voor die zoekmachines, maar voor je bezoekers! Als die iets opsteken van je site, zullen ze vrienden en familie naar je website verwijzen. Via een blog, social media, of tijdens een gezellige bijeenkomst. Is de inhoud goed, dan volgen de zoekmachines vanzelf…
Goede inhoud schrijven is niet voor iedereen weggelegd. Veel eigenaren van websites besteden dat dan ook het liefst uit. Verstandig, wat de kosten gaan voor de baat en van een goede content (= inhoud) heb je veel plezier.

Tips voor tevreden bezoekersIntrestedchicks

Hier zijn enkele tips die bijdragen aan tevreden bezoekers, en nieuwe bezoekers:
1.Houd het zoekgedrag van je bezoekers in het hoofd. Gebruik in je tekst enkele zoekwoorden die bekend zijn bij vooral ‘kenners’, maar ook enkele die mensen die van niets tot weinig weten, zouden kunnen gebruiken. In ons ‘strandhouten meubels voor iedereen’-voorbeeld gebruik je dus zoekwoorden als ‘strandhouten kast’ (voor mensen die weten wat ze willen) en zoekwoorden als ‘strandhout’, ‘kasten’ voor mensen die echt voor het eerst zoeken. Overlaad je tekst niet met zoekwoorden, dat staat suf en zoekmachines appreciëren dat helemaal niet.

Verse inhoud

2.Zorg dat je regelmatig ‘verse’ inhoud aan je content toevoegt. Je vaste bezoekers blijven dan komen, nieuwe bezoekers ook en de zoekmachines waarderen je site omdat je die ververst. De verse inhoud hoeft niet altijd van jouw kant te komen, het kan ook een interessant onderzoek zijn, of iets uit het nieuws. In ons voorbeeld zou je een onderzoekje naar trends of lifestyle kunnen plaatsen (natuurlijk met bronvermelding!) waarin iets over strandhouten meubels wordt gezegd. Dan heb je nieuwe, ter zake doende inhoud op je site en maak je je bezoekers blij.
Geen fouten
3.Als je zelf de content schrijft, zorg er dan voordat je geen schrijf- of typefouten maakt. Je inhoud moet goed te volgen zijn zonder dat de bezoeker er een raadspelletje van moet maken. Hele lappen tekst zijn uit den boze, mensen scrollen niet graag. En als ze al moeten scrollen, zorg dan dat de tekst duidelijk is ingedeeld. Tussenkopjes kunnen dan heel goed van pas komen! Meerdere onderwerpen op één pagina moet je vermijden, omdat je indeling dan in de knoop komt – en de bezoeker ook.

Geen hergebruikContentisking

4.Hergebruik nooit een tekst die al op je website heeft gestaan, tenzij je die dusdanig aanpast dat hij er als nieuw uitziet. Plaats ook niet één artikel op verschillende pagina’s van je website. Dat komt niet alleen amateuristisch over bij de bezoekers, zoekmachines zijn er niet van gediend. Natuurlijk kun je een stukje tekst van je website gebruiken voor je blog, maar dan vooral om te verwijzen naar je website.
Teksten schrijven voor je website kun je als moeilijk ervaren, maar dan is deskundige hulp altijd nabij. Eén e-mailtje naar ons en wij adviseren je graag. Hoe moeilijk vind jij het om een goede tekst te produceren? Heb je hulp gehad, of heb je het alleen voor elkaar gekregen? Is de inhoud van jouw website helemaal naar je zin en trek je veel bezoekers? Wij zijn reuze benieuwd naar je ervaringen. Deel ze met ons, je helpt er anderen misschien ook wel mee!

Laat je door ons helpen!

Ontvang een gratis website audit en laten we bespreken welke optie het beste werkt voor jou bedrijf. 

Scroll naar top
Whatsapp chat openen
Whatsapp je vraag?
Hallo 👋
Waarmee kunnen we je helpen?