Promoot je website gedoseerd

‘Hoort zegt het voort’ is een aloud gezegde dat nog steeds opgeld doet. Als je dan eindelijk je website helemaal klaar hebt, gebruiksvriendelijk hebt gemaakt en geschikt voor mobiele apparaten zoals tablet en smartphones, dan wil je ook iedereen laten weten dat je die geweldige site hebt. Dat betekent dat je je website moet gaan promoten.

Een website promoten is niet moeilijk, maar let op: overdaad wordt niet geapprecieerd! Dus promoot je website op de juiste manier en met mate. Heb je een blog op je website of elders? Wijd een blogpost aan je (ver)nieuw(d)e website, met een link naar je site natuurlijk. Ga niet zitten pochen, maar beschrijf op een prettige manier waarom je site zo leuk is en wat je hebt te bieden.

MondreclameMondreclame

Hoe meer vrienden, familie, kennissen, buren, collega’s van je (nieuwe) website weten, des te vaker komen er bezoekers op je site. Bezoekers die je link misschien wel doorgeven aan hun nichtje, of buurman. Mondreclame is de goedkoopste manier van promoten, maar er moet dan natuurlijk wel iets te vertellen zijn.

Heb je een e-mailbestand, stuur dan een nieuwsbrief rond waarin je aankondigt dat je nieuwe website online is. Regelmatig een nieuwsbrief rondsturen is zeker al een goede manier van promotie, maar voorkom dat je bij elke zucht een ‘nieuwsbrief’ rondstuurt. Bewaar je krediet bij de ontvangers van je nieuwsbrief liever tot je wat groots hebt te vertellen, die kleine zuchtjes hang je er dan onder aan. Te vaak post ontvangen van wie dan ook, is irritant. Mailboxen worden tegenwoordig overspoeld door allerlei nieuwtjes, aanbiedingen en aankondigingen, je kunt niets meer online bestellen of je ontvangt regelmatig berichten van de webshop. Dat kan aardig oplopen…

RSS-feed

Fans van jou, je product of je service nemen al gauw een RSS-feed. Dit laat elke keer als jij wat te melden hebt, dat aan die mensen in een korte samenvatting zien. Misschien zijn er wel andere website-eigenaren die de RSS-feed ook oppikken. Op die manier wordt je site vaker bezocht. Dat is goed voor de resultaten in de ranglijsten van de zoekmachines.

Hoe meer bezoekers, zo denken de zoekmachines, des te hoger moeten we die website plaatsen…Promoot je website

Ook offline promotie kan werken: visitekaartje met de URL van je website, flyers, een vermelding in het Bedrijfscentrum van Google (krijg je online ook een plattegrond waar je te vinden bent), posters, briefpapier, er zijn allerlei methodes om je bedrijf in het licht te zetten.

Bij alle promotie die je voor je website doet, moet je goed in de gaten houden dat je mensen er niet te veel of te vaak mee lastig valt. Goede promotie wordt ook goed gedoseerd. De sociale media en mailboxen van contacten vol plempen met korte berichten en links kan zelfs de zoekmachines te gortig worden. Zo val je overboord, en dat is wel het laatste wat je met het promoten van je website voor ogen had!

Hoe promoot jij je website? Online én offline? Alleen online? Alleen offline? Het kan allemaal immers. Heb je nog andere suggesties dan de hierboven genoemde? De gouden tip voor eclatant succes? Laat het hieronder horen! Wijk kijken er naar uit, collega-webshopeigenaren eveneens!

Laat je door ons helpen!

Ontvang een gratis website audit en laten we bespreken welke optie het beste werkt voor jou bedrijf. 

Scroll naar top
Whatsapp chat openen
Whatsapp je vraag?
Hallo 👋
Waarmee kunnen we je helpen?