Een goede foto máákt je website!

Zelf foto’s maken voor je website is het mooiste wat je kunt doen voor wat betreft illustraties. Je foto is uniek en zal, mits niet zomaar gekopieerd, nergens anders te zien zijn. Zo’n eigen foto geeft je website meteen een hele boost!

“Een foto zegt meer dan 1000 woorden”, is de gevleugelde uitdrukking. En het is inderdaad een feit. Je kunt hele artikelen lezen oveDepositphotos_4943106_originalr de droogte in een bepaald gebied in Afrika bijvoorbeeld, maar één foto van de gebarsten, uitgemergelde akkers zegt het helemaal.

Foto’s dus op je website, en liefst zo veel mogelijk eigen foto’s. Vroeger was dat nog weleens lastig, toen had je echt een super camera nodig om een kwalitatief goede foto op je website te krijgen.

HOGE RESOLUTIE STYLE

Tegenwoordig kun je zelf foto’s maken met je smartphone die op de website heel mooi overkomen. De resolutie is hoog genoeg om met een van de vele speciaal daarvoor bestemd programma’s nog te bewerken ook. Zo kun je een filter over je foto leggen bijvoorbeeld, waardoor je foto net even anders wordt dan een doodgewone foto!

Behalve het voordeel dat je eigen foto’s uniek zijn, kun je ook precies die foto’s maken die de tekst op je website ondersteunen. Je kunt er meteen op uit als je een goed idee hebt. Of meteen toeslaan bij een mooi moment! En eigen foto’s zijn gratis. Dat kan van belang zijn als je op je budget moet letten bij het maken van een website. Een beroepsfotograaf kost geld, foto’s van het internet plukken is niet in elk geval gratis.

Copyright Doel voorbij

Een nadeel van eigen foto’s op je website is dat de foto’s niet altijd even goed van kwaliteit zijn. En dat is jammer, want dan schiet je net je doel voorbij. Heb je een beeld van een tekst, is de ondersteunende foto niet scherp… Zonde! Bovendien kun je met het gebruiken van eigen foto’s ook best veel tijd kwijt zijn, zeker als je ze eerst wil bewerken. Niet iedereen is daar even handig in.

Natuurlijk kunnen wij je adviseren over de manier waarop je foto’s bewerkt, wij kunnen dat zelfs van je overnemen. Daartoe hoef je alleen maar contact met ons op te nemen. Ook kun je op het internet blogs met aanwijzingen vinden hoe je met je smartphone nog betere foto’s maakt. Want eigen foto’s zijn en blijven uniek voor je website, dus enige instructie om de best mogelijke foto’s te maken is zeker welkom. Zoals voor alles, geldt ook hier: wie de “handleiding” goed heeft bestudeerd, kan beter met het apparaat uit de voeten!

Laat je door ons helpen!

Ontvang een gratis website audit en laten we bespreken welke optie het beste werkt voor jou bedrijf.

Scroll naar top