Google gaat responsive (mobiele) websites de voorkeur geven in de ranglijst

De zoekmachine Google is waarschijnlijk wel onze grootste vriend op internet. Hij zet onze website hoog op de ranglijst, als de site voldoet aan allerlei voorwaarden die hij stelt. Want let wel: Google bepaalt de inhoud van de vriendschap! En de zoekmachine doet er nu een schepje bovenop; vanaf 21 april krijgen responsive websites een hogere ranking dan welke andere website ook. Ze krijgen dus voorrang op de websites die dat niet zijn. Tijd om na te gaan of jouw website een vriendje van Google blijft…

test mobiel imageResponsive websites, wat bedoelen we daarmee? Een website is responsive als het webdesign van de site zich aanpast aan welk formaat scherm ook. Dus aan het scherm van een desktop (lekker groot), een laptop (minder groot), een tablet (wordt al kleiner) of een smart phone (oei!). Het webdesign past zich eenvoudigweg aan aan het scherm waarop de site wordt getoond. Waren websites die geschikt waren gemaakt voor smart phones tot nog toe ‘goed genoeg’, dat is dus al weer achterhaald. Digitale techniek is soms echt niet bij te houden. En vergeet één ding niet: meer dan 50% van je bezoekers komt via een mobiel apparaat (laptop, tablet, smart phone) op jouw website.

Nieuwe trend

responsive website als Google ranking factor per 21 april 2015Mobiele websites zijn achterhaald, responsive (reagerend) is de nieuwe trend. Je moet dus wel helemaal geen belangstelling hebben voor je bezoekersaantallen als je nu je schouders ophaalt. Maar je hebt wel belangstelling voor goede aantallen bezoekers. Dus is het tijd om te zorgen dat jouw website voldoet aan de eisen van Google. Wij kunnen jou daarbij natuurlijk helpen. En dat doen we graag!

Google verandert zijn algoritmes om de reagerende websites voor te trekken. Is jouw website al responsive, dan zit je helemaal goed. Zeker als je concurrent nog niet zo geavanceerd bezig is. Toch moet je ook met een up to date website voorzichtig zijn. Want het is niet alles goud wat er blinkt, ook niet met Google…

Heb je bijvoorbeeld ook een app, adverteer daar dan niet meer mee op je website. Bezoekers downloaden je website, niet je app. Google vindt dat de bezoekers gelijk hebben en laten je website vallen als een baksteen als je je app promoot. Niet doen dus! En de tijd om te downloaden moet kort zijn. Heb je een Wifi verbinding dan blijft het downloaden wel binnen de 5 seconden, met 3G of 4G duurt dat meestal langer. De ervaring leert dat bezoekers afhaken als de download tijd van je website op hun mobiele apparaat langer dan 2 à 3 seconden is. Sneller dan snel, zo wil de mobiele bezoeker het. Test je website dus op een mobieltje met 3G, dan weet je zeker dat je goed zit als de site vlot tevoorschijn komt. Was geduld vroeger een “schoone saeck”, tegenwoordig is koning Ongeduld de baas.

Video’s

Heb je een of meer video’s op je website staan, dan moet je er voor zorgen dat die op alle smart phones ook zijn af te spelen. Niets is zo irritant als een video willen bekijken die vervolgens niks doet. Flash formats zijn hiervoor niet goed. Gebruik HTML5 om je video’s toe te voegen, zodat de gebruikers van Apple telefoons en vele andere merken die niet op Flash reageren, kunnen genieten van je filmpjes. Je hebt ze immers niet voor niets op je site gezet!

Wees vriendelijk voor de gebruikers van kleine schermen, zoals de smartphones. Gebruik een lettertype dat zich mee aanpast aan je website formaat en deel de teksten zo in, dat ze gemakkelijk te volgen zijn. Met andere woorden, hele lappen priegellettertjes zijn uit den boze… En verwijs vooral niet door naar een andere website, bijvoorbeeld eentje voor de mobiele telefoon (ook nog eens ouderwets!). Google houdt niet van doorklikken, van de ene website naar de andere. En Google is de baas, weet je nog? We doen wat Google wil, basta.

Mocht je nu verzuchten dat je het allemaal niet meer kunt volgen… geen nood. Wij zijn er om je te helpen je website helemaal “zo 2015” te maken. Een simpel mailtje of telefoontje volstaat. Doe dat wel nu, want iedereen wil up to date en responsive zijn voordat de kalender 21 april aanwijst!

Nu actie voor april en mei is onze basis website inclusief gratis repsonsive webdesign voor maar € 490 zie onze prijslijst.

Laat je door ons helpen!

Ontvang een gratis website audit en laten we bespreken welke optie het beste werkt voor jou bedrijf.

Scroll naar top