Een mooie resultaat vanuit een goede samenwerking, de nieuwe website van Wereldwinkel Rijssen.

Een bijzondere samenwerking tussen twee partijen uit verschillende hoeken kan leiden tot een zeer mooi resultaat, dat bleek maar weer uit de samenwerking tussen de Wereldwinkel in Rijssen en Twentewebdesigners.nl. Op de Beursvloer Rijssen-Holten 2013 vonden de partijen elkaar en het resultaat was een compleet nieuwe website, op basis van WordPress webdesign, voor de Wereldwinkel Rijssen.

“Onze vorige website was nodig toe aan vernieuwing en de originele ideeën van Twente Webdesigners spraken ons erg aan,” zo vertelt Cor Hofman, voorzitter van de Wereldwinkel in Rijssen. De partijen kwamen tot overeenstemming over de format en zo werd www.wereldwinkelrijssen.nl in een gloednieuw jasje gestoken.

Responsive webdesign Rijssen
Responsive webdesign Rijssen

Volgens Paul Kouwen, eigenaar van Twente Webdesigners, was het vooral van belang dat de website toegankelijk werd gemaakt en gebruiksvriendelijk zou zijn: “We hebben ervoor gekozen om een compleet nieuwe website te bouwen voor Wereldwinkel Rijssen omdat we op die manier de Wereldwinkel veel meer mogelijkheden kunnen bieden en ook het gebruiksgemak vergroten. Door het WordPress webdesign is de website makkelijk in onderhoud en kan, desgewenst, probleemloos worden aangepast. Bovendien is de website gebaseerd op responsive webdesing,” vervolgt Kouwen, “responsive webdesing houdt in dat het scherm zich aanpast wanneer de website geopend wordt via een mobiele telefoon, tablet of desktop computer. Op deze manier wordt de toegankelijkheid voor de klant sterk vergroot.”

Vanuit de samenwerking werd ook bewust gekozen om geen webshop toe te voegen aan de website. Ineke Korte, PR Commissielid van Wereldwinkel Rijssen, legt uit dat het assortiment van de Wereldwinkel Rijssen voortdurend verandert, dit maakt het up-to-date houden van een webwinkel ingewikkeld en bovendien kunnen klanten juist in de winkel een goed beeld krijgen van alle prachtige producten uit diverse ontwikkelingslanden. De site is dus vooral bedoeld voor klanten om zich te oriënteren op het assortiment, aanbiedingen te bekijken of zich in te schrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Als dank voor de goede samenwerking ontving Paul Kouwen een zeer bijzonder cadeau van Wereldwinkel Rijssen: een unieke vaas uit Indonesië. Een mooie afsluiting van een bijzondere samenwerking!

Wereldwinkel Rijssen en Twentewebdesigners samen In de pers:

  • Hellendoorns Nieuwsblad
  • Rijssens Nieuws

Laat je door ons helpen!

Ontvang een gratis website audit en laten we bespreken welke optie het beste werkt voor jou bedrijf.

Scroll naar top