Een goede anchortekst wijst beter de weg

Een anchortekst schrijven? Wat nu weer? Is het maken van een simpele website dan nooit klaar? Waarom al dat gedoe met schrijven, taggen, content, foto’s, updaten… en nu ook nog een anchortekst schrijven. Een goede anchortekst schrijven. Zeker weer voor de zoekmachines! Kop op, een goede anchortekst zit verborgen in wat je al hebt geschreven of hebt laten schrijven. En is schrijven echt helemaal niet je ding, dan laat je de ingehuurde schrijver fijn de metatags en anchortekst ook schrijven! Die draait er zijn hand niet voor om. Dat hoef jij trouwens ook niet, als je zelf voor de teksten hebt gezorgd… In de Verenigde Staten is de anchor man/woman de belangrijkste tv- presentator van het nieuws, die meestal miljoenen per jaar verdient, als hij/zij bij een landelijk netwerk werkt. Een anchor houdt de boel immers op zijn plaats, is een waar anker voor het schip. Dus de anchortekst voor je website is eveneens een anker waardoor het schip op zijn plaats blijft.

Anchor tekentjeslinks

We gaan naar de strandhouten meubels website. De webshop heet Strandhouten Meubels Voor Iedereen. Dat staat als een link in de zoekmachines. Maar er staat meer… er staat bijvoorbeeld als anchortekst: Meubels van strandhout op maat gemaakt. Tussen de tekentjes, de anchor tags >’ en ‘</a>’.

Dat zou er dus als volgt uitzien:

<a href=”http://www.strandhoutenmeubelsvooriedereen/htm”>Meubels

van strandhout op maat gemaakt</a>

Lastig? Een beetje, maar als je het een paar keer hebt gedaan, gaat het best. Let er op dat je er geen ellenlang verhaal van maakt, een veel te lange zin of zelfs een korte alinea. Vinden surfers niet fijn en zoekmachines evenmin. Kort en krachtig, maar wel beschrijvend. En precies beschrijven wat je bedoelt, geen ‘lege’ woorden zoals in dit geval ‘meubels op maat’, want dat kunnen net zo goed metalen krukjes zijn. Op maat. Ook voor interne links kun je anchorteksten maken, zodat gebruikers van je site precies weten naar welke pagina je ze doorverwijst.

Stap te versearch engine

Het kan zijn dat je het schrijven en maken van anchorteksten en codes een stap te ver vindt. Geen nood, wij helpen je graag. Je weet het, we zitten één e-mailtje verderop! Als je anchorteksten wil gebruiken, dan krijg je die ook!

Heb jij zitten worstelen met de anchorteksten en codes, of schud je die zo uit je mouw? Leveren goeie anchorteksten jou meer bezoekers op of is dit een onderdeel van de website voor de aankomende nerd? Kun jij de inmiddels stuiterende collega-ondernemers kalmeren? Laat ze niet in de steek!

Laat je door ons helpen!

Ontvang een gratis website audit en laten we bespreken welke optie het beste werkt voor jou bedrijf. 

Scroll naar top
Whatsapp chat openen
Whatsapp je vraag?
Hallo 👋
Waarmee kunnen we je helpen?