De kracht van plaatjes op een website

Je zult waarschijnlijk wel weten dat de woorden op een pagina een belangrijk onderdeel vormen voor de SEO (Search Engine Optimization). Wanneer een pagina meer woorden bevat, wordt deze door Google als waardevoller beschouwd dan wanneer een pagina weinig woorden bevat. Het is ook belangrijk dat het woord waarop je gevonden wilt worden meerdere malen op de pagina voorkomt.

Dit weten de meeste mensen. Maar wat ze misschien niet weten is dat de plaatjes op een website ook een rol spelen in de ranking van de pagina in Google. Wanneer je een foto toevoegt aan je pagina is het belangrijk dat je een aantal dingen instelt.

Bestandsnaam

De bestandsnaam begint het mee. Dit is de naam waarmee je een bestand op je computer opslaat. Een naam als IMG034.jpg. zal door Google niet als waardevol worden beschouwd. Zorg ervoor dat je bestandsnaam gelijk is of overeenkomt met je belangrijkste zoekwoord van die pagina.

Titel

Google hecht ook waarde aan de titel van de afbeelding. Wanneer je op een plaatje gaat staan met je muis komt deze titel tevoorschijn. Dit maakt het niet alleen voor Google makkelijker om te zien waar het plaatje over gaat, maar ook voor je bezoeker. Zorg er dus voor dat je een relevante titel hebt.

Alt-tag

De laatste instelling is de Alt-tag van een plaatje. Dit is een soort van extra titel van je plaatje. De alt-tag wordt ook meegenomen in de zoekwoord inhoud van je pagina. Zorg er dus voor dat je belangrijkste zoekwoord terug komt in de alt-tag

Wat heb je bereikt?

  • Google hecht een hogere waarde aan je pagina, waardoor je wellicht hoger zult ranken.
  • Wanneer je belangrijkste zoekwoord gezocht wordt in Google afbeeldingen, zal jouw plaatje naar voren komen.

(update van bericht van 23 april 2014)

Laat je door ons helpen!

Ontvang een gratis website audit en laten we bespreken welke optie het beste werkt voor jou bedrijf. 

Scroll naar top
Whatsapp chat openen
Whatsapp je vraag?
Hallo 👋
Waarmee kunnen we je helpen?