Backlinken

Backlinken is een methode waarmee je op een aantal websites een link creëert die (terug)verwijst naar jouw website. Dit breidt niet alleen de mogelijkheden uit waardoor mensen op jouw website kunnen terechtkomen, maar maakt het ook mogelijk om jouw kennis en/of producten/service te delen via andere websites.

Methodes van backlinken
De vier methodes om te backlinken.

  1. Minimaal Backlinken: je vertrouwt op je vermogen om kwalitatief goede inhoud te schrijven voor je website. Deze methodebacklinken werkt goed als je ook vaak commentaar plaatst op websites van anderen en goede interne links creëert.
  2. Gemiddeld Backlinken: vrijwel gelijk aan methode 1, maar daarnaast maak je ook gebruik van de RSS om backlinks te genereren en ben je actief (maar efficiënt) bezig in de sociale media. Dit is een efficiënte manier om te backlinken als je een bescheiden budget hebt.
  3. Zwaar Backlinken: een grote hoeveelheid backlinks op persona gebaseerd waarvoor je een legertje mensen nodig hebt om het uit te voeren.
  4. Opzettelijk op blog gebaseerde reacties puur voor het backlinken: het werkt nog steeds, maar het IS spammen en dus riskant (de laatste dagen zijn geteld). Het is ook prijzig en je kunt je beter inspannen voor je eigen website.

Wij weten niet hoe jij er over denkt, maar wij vinden het leven te kort om volgens methode 4 te werken. Wij weten dat er nog steeds mensen zijn die een groot aantal simpele automatische blogs aanmaken en daarmee op pagina 1 van de ranglijst komen op basis van een zeer concurrerende zoekterm. Deze sites zijn in feite niets meer dan verkooppagina’s, met andere woorden: er is geen enkele inhoud die deze hoge positie waarmaakt.
Wij hopen je een stuk wijzer gemaakt te hebben met dit bericht over verkeer naar je site. In het volgende bericht nemen wij de andere, vaak voorkomende problemen door.

Laat je door ons helpen!

Ontvang een gratis website audit en laten we bespreken welke optie het beste werkt voor jou bedrijf. 

Scroll naar top
Whatsapp chat openen
Whatsapp je vraag?
Hallo 👋
Waarmee kunnen we je helpen?