Als webmaster krijg je hulp van zoekmachines

Wie een eigen website heeft en (deels) beheert, is in feite een webmaster. Je voelt je misschien niet zo, maar je bent het wel! En de grote zoekmachines hebben gratis hulpprogramma’s voor webmasters waarmee die hun website kunnen analyseren, verbeteren, er experimenten mee kunnen uitvoeren en inzicht krijgen welke pagina’s het populairst zijn op hun site.

Gaat dit je nu allemaal een brug te ver, dan kun je dergelijke analyses en optimalisaties ook aan ons uitbesteden. We kunnen ons voorstellen dat een website maken één ding is, maar analyses, optimalisaties van je site… dat is weer heel wat anders! Geen nood, geef ons maar een seintje.

Uitdaging

Voor degenen die de analyses, optimalisatie, en de problemen van de bot van zoekmachines met het crawlen over je website eenwebmaster tools uitdaging vinden, maak vooral gebruik van de hulpprogramma’s die Yahoo, Google en Microsoft je bieden. Ze kosten niets en je kunt er veel van leren waardoor je het webmasterschap steeds beter gaat beheersen.

Zo kun je onder meer:

  • de inhoud van je site verbeteren aan de hand van de analyseresultaten
  • de crawlactiviteiten van bots van zoekmachines zien en constateren met welke pagina’s de bot moeite heeft (en die dan verbeteren)
  • zien welke zoekopdracht de meeste hits oplevert (leuk voor je keywords)
  • zien welke pagina op je site het populairst is
  • problemen met titel-tags en meta-tags vaststellen en oplossen inzicht krijgen hoe de bots van de zoekmachines jouw websitepagina’s “zien”
  • ongewenste links verwijderen
  • inzicht krijgen in het effect van site-optimalisatie
  • op tijd een melding krijgen als je de kwaliteitsrichtlijnen van zoekmachines hebt overschreden.

Tools en informatie

Verder biedt elk hulpprogramma van de zoekmachines nog een keur aan zogeheten ‘tools’ en informatie. Voor je het weet ben je webmaster professionalseen echte webmaster! Toch niet jouw ding? Je bent liever in de weer met je product of service dan dat je met zoekmachines stoeit? Als je het grootste deel van onze raadgevingen in eerdere artikelen over je website optimaliseren hebt toegepast, ben je al een heel eind. En verder…? Werk je gewoon regelmatig aan de promotie van je site. Wij kunnen wel een keer al die analyses voor je doornemen!

Laat je door ons helpen!

Ontvang een gratis website audit en laten we bespreken welke optie het beste werkt voor jou bedrijf. 

Scroll naar top
Whatsapp chat openen
Whatsapp je vraag?
Hallo 👋
Waarmee kunnen we je helpen?