Stuur mobiele gebruikers niet het bos in!

Het is in de websitewereld niet anders dan in de echte wereld: iemand de verkeerde kant opsturen wordt niet geapprecieerd. Niet door de dwalende persoon en in dit geval ook niet door de dwalende zoekmachine of websurfer. Doorverwijzen van je website naar je mobiele website en vice versa moet correct gebeuren.

Als mobiele gebruikers een URL voor een pc opent, herkennen de meeste zoekmachines wel dat ze de zoekende de mobiele versie moeten voorschotelen. Het kan pas fout gaan als een gebruiker de URL voor een pc opent op zijn smartphone. Je kunt hem dan omleiden naar de versie voor mobiele telefoons, maar zorg er dan voor dat je bezoeker op dezelfde pagina terechtkomt. Dus als hij op een productpagina zit, moet je hem niet omleiden naar je homepage van je webshop. Hoogst onhandig voor de bezoeker, en als je denkt daarmee hoger in de ranglijst te komen – want je homepage wordt vaker bezocht – heb je het mis, want zoekmachines houden daar niet van.

Dezelfde URL

Als dezelfde URL wordt gebruikt voor zoekopdrachten op de computer als voor die op de smartphone, krijgt ieder type zoeker de urljuiste versie voor ogen: de pc-surfer de pc-website, de mobiele surfer de mobiele website. Zo werken de bots van zoekmachines. Wie zijn websites niet goed heeft geconfigureerd kan wel eens de fout maken dat de zoekmachine een andere inhoud van de website krijgt te zien dan de bezoekers. Dat heet in de vaktaal ‘cloaking’ en wordt door de grote zoekmachines als onfatsoenlijk bestempeld. Je website wordt dan uit de resultatenlijst verwijderd. En dat is natuurlijk niet de bedoeling…

Steigerende zoekmachines

Doorverwijzen, omleiden, het moet allemaal netjes en praktisch gebeuren, anders krijg je ontevreden bezoekers en steigerende zoekmachines. Geen van tweeën goed voor de handel, dus volg de regels, of laat ons je daarbij helpen. Dan behaal je betere resultaten dan dat je de verschillende soorten pagina’s (pc en mobiel) door elkaar zit te husselen.mobiel browsen

Hoe heb jij je pc- en mobiele verkeer geregeld? Keurige omleidingen, zoekmachines blij met jou? Op welke problemen stuitte je bij het eventuele omleiden? Heb je tips om dat doorverwijzen zo eenvoudig mogelijk te houden? We willen die graag horen, dus deel ze hieronder met ons!

Laat je door ons helpen!

Ontvang een gratis website audit en laten we bespreken welke optie het beste werkt voor jou bedrijf. 

Scroll naar top
Whatsapp chat openen
Whatsapp je vraag?
Hallo 👋
Waarmee kunnen we je helpen?