Genereren van website verkeer (SEO tips)

In dit bericht geven wij je nog een lijst met tips en aanwijzingen voor het genereren van website verkeer. Benieuwd naar het vorige bericht met tips? Bekijk ze hier

Tip 1: Controleer de Backlinks van de Concurrent

Controleer wat je concurrent(en) doen door gebruik te maken van de ‘Open Site Explorer’ tool van SEOMOZ. Je kunt de tool gratis gebruiken als je je aanmeldt als gratis gebruiker. Je kunt bekijken hoe goed je concurrent bezig is en waar hij berichten plaatst. Vervolgens plaats je op dezelfde sites berichten waardoor je goede backlinks creëert zonder al te veel tijd te spenderen aan het zoeken naar dit soort sites.

Tip 2: Laat Hen Niet Te veel Denken

Zorg dat het gemakkelijk is om op je site te navigeren. Steve Krug heeft het welbekende boek Don’t Make Me Think geschreven. Dat komt hier op neer: als mensen te veel moeten nadenken over waar ze op moeten klikken op je site, is je website niet effectief.

Tip 3: Vermijd Goedkope Artikelen

Stop met het kopen van goedkope artikelen voor je website die je voorzien van goedkope links terug naar je website. Het is beter om je tijd (en geld) te spenderen aan artikelen van hoog niveau voor je eigen website.

Tip 4: Facebook Pagina’s

Maak een Facebook pagina aan en plaats hier regelmatig berichten op. Verwijs in de berichten regelmatig naar artikelen op je website zodat wanneer de Facebook gebruiker meer wil lezen naar je website kan. Zorg er voor dat je de Facebook Likes en (Google +1 button hebt geïnstalleerd, waarde van Google + lijkt steed minder belangrijk) die je een hoger plaatsje in de ranglijst kunnen bezorgen.

Tip 5: Bestudeer de Terugkeer & Tijd op de Site

Bestudeer je Google Analytics rapporten en verbeter je site zodanig dat mensen je website niet snel weer sluiten en terugkeren naar de zoekresultaten. Zorg ook dat de tijd die bezoekers op je site verblijven langer wordt. Google verzamelt al dit soort gegevens over je site dus zorg dat ze er zo goed mogelijk uitzien.

Tip 6: Verwijder Slechte Inhoud

Herschreven werk, inhoud op je site die ondermaats presteert en berichten die geen verkeer via Google genereren van website verkeerkrijgen, beïnvloeden je website negatief. Zorg dat je dit oplost.

Tip 7: Naar Binnen En Buiten Linken

Verbeter je interne links, maar ook de links naar websites met een zekere autoriteit. Dit verbetert de vertrouwensfactor en de gebruikerservaring.

Tip 8: Links: doe iets aan linkbuilding

Er is een groot aantal backlinks (links van andere websites) nodig om je website hoger in de zoekmachines te krijgen. De enige verandering aan deze regel van Google Panda is dat deze links kwaliteit moeten hebben.

Nu de lijst compleet is, neem je deze nog eens door om te kijken welke punten je gemakkelijk en zonder al te veel kosten en tijd kunt invoeren.

(update bericht van 17 april 2014)

Laat je door ons helpen!

Ontvang een gratis website audit en laten we bespreken welke optie het beste werkt voor jou bedrijf. 

Scroll naar top
Whatsapp chat openen
Whatsapp je vraag?
Hallo 👋
Waarmee kunnen we je helpen?